tisdag 13 november 2012

Jävla SJ

Söndagen blev ännu en mysdag nere i Malmö bara. Vid fem tiden gick vårat tåg. Första delen gick super fint. Bytet till det andra också. Sen åkte vi tills vi kom fram till Eskilstuna. Mamma hade fått ett sms innan vi åkte på fredagen om att det skulle vara nått underhåll sista biten så vi skulle få ta bussen hem till Västerås. Dem sa även på tåget att bussen skulle gå kl tio. Vi går av tåget och letar oss fram då Eskilstuna station är lite förvirrade då man kan gå upp på två ställen.

Står där, väntar. Ingen buss. Efter femton minuter kommer det en tåg värd och ber oss gå in på stationen och vänta istället. Vi lyssnade på det eftersom det var sjukt kallt att stå ute och vänta i blåsten. Vi vill då såklart veta varför vi får sitta där och vänta klockan tio på kvällen en söndag kväll. De hade tydligen inte fått numret till chauffören så de fick ringa centralen för att få det. Minutrarna gick, ingen buss. Vid det här laget börjar jag bli riktigt förbannad för J hade varit snäll och lovat att hämta oss på stationen så vi kom hem.

Men här satt vi, fast på en station i Eskilstuna. Han var då snäll och erbjöd sig att åka ända till Eskilstuna för att hämta upp oss. Så när han var en bit på väg kom tågvärden och sa att bussen strax var där. Vi valde då att vänta på J istället eftersom han ändå var på väg. Dock var jag arg som ett litet bi vid det laget och frågade vad som hänt egentligen. Svaret vi fick var att dem hade bokat bussen men inte fått något svar från bussbolaget. Hur i hela helvete kan man då gå ut med informationen till resenärer om att bussen går klockan tio?

Nej riktigt jävla dåligt SJ. Att få stå där och vänta en halvtimme extra för att det antagligen behövde ringas in en ny förare. Man kan ju inte gå ut med obekräftad information till resenärer. Politiker och många andra vill att man ska börja åka mer kollektivt. Ja gärna om det faktiskt funkade någon gång. Men det är ju sånt här som händer varenda gång vilket gör att man blir så trött. För att inte prata om mitt hat för VL här i stan. Usch, aldrig vart så sugen på att ta körkort i mitt liv som nu.



2 kommentarer: